Önkormányzati választási program • Kezdeményező és szolgáltató önkormányzatokat!

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség önkormányzati választási programjának alapelvei (2008)

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség célja a kezdeményező és szolgáltató önkormányzatok kialakítása és fenntartása Románia magyarlakta településein. Csak ezek felelnek meg a 2007-es európai uniós csatlakozás teremtette új működési keretnek, valamint az ezzel járó sajátos feladatoknak és megnövekedett minőségi követelményeknek.
  Az RMDSZ önkormányzati választási programjának három alappillére a decentralizáció, a modernizáció és az autonómia.

  A Szövetség 2008–2013-ra szóló önkormányzati stratégiája szerint a jövő önkormányzatának – ahhoz, hogy versenyképes legyen – minőségi ügyintézést kell nyújtania, és hatékonyan hozzá kell járulnia a lakosság életminőségének növeléséhez, valamint a helyi fejlesztés megvalósításához. A decentralizáció eredményeképpen megerősödő önkormányzatnak ki kell használnia minden modernizációs lehetőséget. Célunk az összehangolt tervezés és a tervek hatékony megvalósítása.

  Az önkormányzatok elősegítik az erős és jól képzett polgári társadalom létrejöttét, és megerősítik az átalakuló vidéki társadalom versenyképességét. Ezáltal lehetővé teszik a kisebbségek sajátos értékeinek megőrzését, érdekeinek képviseletét, a helyi közösségek sajátos erőforrásainak kihasználását és kamatoztatását. Az önkormányzatok képezik a közösség legfontosabb mozgatóerejét.Önkormányzati választások www.rmdsz.ro Önkormányzati választások Videók Fotók Jogszabály Önkormányzati választási program Letölthető anyagok Sajtófelelősök elérhetősége Kontakt Linkek