Miért indulok?

Évek óta, tudatosan készülök erre a tisztségre. Ismerem az önkormányzatok működésének jogszabályi hátterét. Gyakorlati tapasztalattal rendelkező ember vagyok. Ismerőseim jó szervezőnek tartanak.

1) Tudom, hogy milyen fejlesztések indultak be a megyében, tudom, hogy mit lehet még tenni.
Egy példát említek: nemrég indult Erdély két legnagyobb beruházási projektje, az autópálya és a brassói repülőtér.
Mi a mi szerepünk ezekben a beruházásokban?
- utat építeni Sepsiszentgyörgyről az autópályára és a repülőtérre, amely összeköti Háromszéket, Székelyföldet Erdély többi részével
- helyi vállalkozókat segíteni, hogy logisztikai parkokat, raktárakat építsenek a repülőtér közelében.

2) Hosszú ideje a politikai felek megegyezését szorgalmazom, olyan elnöke szeretnék lenni a megyének, aki képes a két magyar szervezetet összefogni. Megyei tanácselnökként legfontosabb feladatom a magyar egység helyreállítása.
 
3) Székelyföldön, kitűnő természeti adottságainál fogva a turizmus tűnik az egyik legígéretesebb, legjövedelmezőbb ágazatnak. Az Új Székelyföld képe sokkal közelebb áll a hasonló természeti és kulturális adottságokkal rendelkező Svájchoz, mint gondolnánk. A vidéki Svájcot csak polgárainak legendás tisztaság- és rendszeretete, megbízhatósága különbözteti meg egyelőre a székelyfölditől. Száz évvel ezelőtt Svájcnak sem alpesi turizmusa nem volt, sem világhírű bankjai, ma viszont az ország a szolgáltatásait tökélyre fejlesztő idegenforgalommal dicsekedhet.
Svájc nálunk is megvalósítható
A mi Svájcunkat úgy hívják: Székelyföld.
Az Új Székelyföld nagy kihívások előtt áll. Biztasson az, hogy a kitartó munka és az együttműködés meghozza a várt eredményeket. Egy vállalkozó, adottságaival takarékosan és okosan bánó Székelyföld szemlélete, ahol méltányos fizetség jár a jó munkáért – megvalósítható, fenntartható szemlélet. De az ehhez szükséges munkát senki nem fogja helyettünk elvégezni. Ez a mi feladatunk. Ha ezt megtesszük, közelebb kerülünk az autonómiához – függetlenül attól, hogy mit gondol erről Bukarest.

Tamás Sándor

tanácselnökjelölt, Kovászna megye

Születési dátum és hely:

1966 szeptember 22, Zágon, Kovászna megye

Tanulmányok és más képzések:

1985 – Ipari Líceum, erdészeti és fakitermelő szak
1995 – jogi doktori diploma, Eötvös Loránd Tudomány Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Budapest

Munkatapasztalat:

1987-1990 erdésztechnikus, Olaszteleki Erdészeti Hivatal
1995-1996 Tőkés László püspök úr tanácsosa
1996-2000, 2000-2004, 2004-2008 az RMDSZ háromszéki parlamenti képviselője
2003 – ügyvéd, Kovászna megyei Ügyvédi Kamara

Politkai tevékenység:

1990 – RMDSZ tag
1994 – SZKT tag
1996 – az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezetének elnöke
1996-2000, 2000-2004, 2004-2008 az RMDSZ háromszéki parlamenti képviselője

Mit szeretek

Nős vagyok
feleségem: Tamás Anna-Mária, magyar szakos tanár
gyermekeink: Anna – 10 éves, Fanni – 6 éves, Benedek – 5 éves

Évek óta papírrégiségeket gyűjtök.
Legbüszkébb a régitérkép-gyűjteményemre (XVI-XX. század) vagyok. Csak Erdély-térképeket gyűjtök, mert Bod Péterrel vallom, hogy: „Illendő dolog az, sőt szükséges, hogy a`ki az idegen országokat akarja meglátni, elsőbben tudja a`maga Hazáját. Ha azért Erdélyi ember akarná egyben járni e`Világot, elsöben kellene néki meg-szemlélni s`ki tanulni Erdélyt.”
Szépen alakul a régi erdélyi részvény-gyűjteményem is. Papírpénzből csak a Kossuth-bankókat gyűjtöm.
Szeretem a természetet. Ha tehetem, családommal barangolok az erdőben.
Van egy hűséges német juhász kutyám. Tulajdonképpen kutyánk, mert a gyermekek is nagyon szeretik, csak egy kicsit félnek tőle. Pedig Bátor (a feleségem adta ezt a nevet) nem harap, csak játszani szeretne.

 Önkormányzati választások www.rmdsz.ro Önkormányzati választások Videók Fotók Jogszabály Önkormányzati választási program Letölthető anyagok Sajtófelelősök elérhetősége Kontakt Linkek