Miért indulok?

Kihívásnak tekintem a megyei tanácsi elnöki tisztség megnyerését, sok polgármester, alpolgármester személyesen felkért, vállaljam a jelöltséget. Hasonlóképpen a megyei tanács részéről is ugyanezzel a kéréssel kerestek meg. Mindezt alátámasztani látszott az a bizalom, melyet az MKT szavazott nekem.

Megítélésem szerint fontos kérdés a megye gazdasági régióinak meghatározása, egy olyan egészséges versenyhelyzet kialakítása, melyben például Kalotaszeg, Aranyosmente, Nádasmente, és a Mezőség gazdasági fejlettsége közelíthető, felzárkoztatható egymáshoz. Természetesen ez nem kizárólag magyarságot érintő kérdéskör, viszont úgy gondolom az egzisztenciális biztonság megteremtése, feltétele közösségünk identitásmegőrzésének is.

Az elmúlt években rendszeresen látogattam a megye településeit, választóimmal, illetve a választott helyi képviselőkkel folymatosan kapcsolatban álltam, a helyben jelzett problémákat Bukarestbe továbbítva, minden esetben törekedtem az optimális  megoldásokat megtalálni ezekre. Ez azért fontos, mert Bukarestből sokminden nem látszik, és nagyon sokminden nem jól látszik. Ezen szeretnék változtatni.

Máté András Levente

tanácselnökjelölt, Kolozs megye

Születési dátum és hely:

1974 január 26, Torda

Tanulmányok és más képzések:

Brassai Sámuel Líceum - Kolozsvár
Dimitrie Cantemir Egyetem- jogi fakultás - Kolozsvár
Honvédelmi Kollégium - Bukarest

Munkatapasztalat:

1996-1997 jogtanácsos
1997-jelen ügyved

Politkai tevékenység:

2001-2003 Kolozs megyei RMDSZ-alelnök
2000-től SZKT tag
2002-től Kolozs megyei MKT elnök

Mit szeretek

2000-ben nősültem meg, 2003 januárjában megszületett a kisfiam, Apor András. 1996-tól aktívan politizálok, ugyanakkor ügyvédi irodámat is működtetem, így családra, magánéletre alig jut időm. Hétvégén próbálok egy kis időt lecsípni, amikor a családommal hétvégi házunkhoz ruccanunk ki. Az igazi kikapcsolódást a közös kertészkedés a kisfiammal és egyetlen szenvedélyem, a quadozás jelenti. Bár városon születtem, nőttem fel, ott élek, szorosan kötődöm a természethez, a vidékhez. Ezek a ritka napok jelentik a pihenést, a feltöltődést a munkámhoz.


Önkormányzati választások www.rmdsz.ro Önkormányzati választások Videók Fotók Jogszabály Önkormányzati választási program Letölthető anyagok Sajtófelelősök elérhetősége Kontakt Linkek