Miért indulok?

2002-2006 között a dévai helyi RMDSz szervezet alenöke voltam, 2006-2008 között a devai RMDSz elnöke és 2004 óta  helyi önkormányzati képviselő vagyok.

A dévai magyar lakosság száma kb 6700 fő. Mint RMDSz elnök és helyi önkormányzati képviselő  észleltem azt, hogy a magyarságnak a 7% szavazatával van esélye hogy közösségi céljait elérje. Fontosnak tartom azt, hogy az önkormányzati képviselők továbbra is a közösség céljait  szolgálják, csapatmunkával a magyar dévai társadalmat összetartsák és megpróbálják életre kelteni. Ezért kulturális és sport rendezvényeket szerveztünk és megpróbáltunk minden életkort bevonni.

Nagy figyelmet fordίtottam és fordίttok a magyar egyházak, civilszervezetek  és magyar iskola támogatására. Mindez meglátszik a számunkra kiosztott pénzösszegekből ami kb 650.000,00 lej 2004-2008 között. Érdekünk mint szórványmagyarok, hogy egy fejlett városban éljünk és fejlesztéséhez mi is  aktivan hozzájaruljunk.

Eképp, az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva állίtom, hogy továbbra is tettekre lesz szükség, és fontos olyan embereket találnunk akik mernek és akarnak vállalni a magyar közösség érdekvédelméért és képviseletéért, a demokrácia és pluralizmus jegyében, a nemzeti identitás megőrzéséért.

Célom, hogy a magyar közösség ráébredjen, hogy csakis közösen vagyunk erőssek, hogy ettől függ jövönk, mert ha politikai szervezetünk megszűnik akkor közösségi munkát nehéz lesz folytatni, megszűnik képviseletünk eképp gyengülvén nemzetünk fennmaradása  e régióba.

Pogocsán Ferdinánd Zoltán

polgármesterjelölt, Déva

Születési dátum és hely:

1966 szeptember 23-án, Déva

Tanulmányok és más képzések:

- petrozsényi tehnikai egyetem, Felszinti kitermelési  mérnöki szak 1991
- pedagogiai kiképzés 1991
- menedzseri kiképzés 1997
- közbeszerzési szakértői kiképzés 2005

Munkatapasztalat:

- SC ELECTROCENTRALE DEVA SA 1993-2003 - mérnök
- SC TERMOSERV DEVA SA – beszerzési és beruházási iroda vezető 2003-2008

Mit szeretek

Nős vagyok, 1 gyerek – kisfiú 12 éves

Szabadidőmet kertészeti munkával foglalom el, persze nem hanyagolván a családot.
Szίvesen tevékenykedem minden kulturális és sport aktivitás alkamával. 2006 óta megszerveztem, minden évben, a “Hunyadi János” foci bajnokságot a dévai és a környékbeli magyarlakta településeken lakó fiatalok számara.
Szeretek vállalni, szeretek e nagy román tömbbe magyarságunkért kiállni, de csak akkor ha érzem, hogy munkámat és törekvésemet értékelik a körülöttem élő barátok és ismerősök.
Személyes támogatója vagyok vallásos ünnepeink alkalmából a “szeretet – csomagok” kiosztásában, az idősek és szegények számára, nagyon jól közreműködve az egyházfőkkel, a Nyugdίjas klubbal és a Cserkész csapattal.
Szeretek hórgászni, ezért  szeretnék a közeljövőben hórgászversenyt szervezni és ezt hagyománnyá tenni, azok számára is kiknek érdeklődési körűk, hobbyuk  nem kapcsolódik más rendezvények körébe.Önkormányzati választások www.rmdsz.ro Önkormányzati választások Videók Fotók Jogszabály Önkormányzati választási program Letölthető anyagok Sajtófelelősök elérhetősége Kontakt Linkek