Miért indulok?

Több mint 10 éves civil- ,magán- és közigazgatási szférában szerzett tapasztalattal rendelkezem, melyeket városom javára szeretném fordítani.

13 éves ifjúsági és civil munkát tudhatok a hátam mögött, mely alatt több ifjúsági és civilszervezetet alapítottam és irányítottam. Pályázatíró és programszervező ismeretemmel  strukturális alapokból támogatást tudok szerezni a város  fejlesztési programjainak megvalósítására.
Számos helyi, megyei, országos és nemzetközi szintű kapcsolatok és programok létrejöttét kezdeményeztem és szerveztem meg, ugyanakkor vezetői szerepet is betöltöttem és a jelenben is betöltök,  mely újabb szakmai tapasztalatot adott. Magánszféra terén  elmondhatom, hogy 2005-től egy vállalkozásba kezdtem, mely jelenleg is működik. A közigazgatás terén is rendelkezem számos ismerettel, mivel 2005-től a Hunyad megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetői tisztségét töltöm be.

Úgy gondolom, hogy az út, melyet végigjártam  megfelelő tudást nyújtott , ahhoz, hogy a jövőért tenni tudjak. Fontosnak tartom a szakmai tudást, mert igazán jól tenni, csak úgy lehet, ha értünk is hozzá. Ennek jegyében akarok a közösségemért dolgozni, példát mutatva elsősorban a komolysággal, kitartó és következetes munkával.

Célul tűztem ki magamnak a közös jövő építését, szülővárosom fejlesztését.  Tennivaló az akad bőven, és én rátermettnek érzem magam erre a feladatra. Kiemelt célkitűzéseimet nagyon lényegesnek tartom, mivel úgy  a város, mint a magyar közösség ügyét hivatottak megoldani. 

Ezek közül a legfontosabbak: a testvérvárosi kapcsolatok kialakítása magyar településekkel is, éves anyagi alapok elkülönítése és juttatása a helyi költségvetésből a magyar tagozattal rendelkező iskola, helyi magyar egyházak valamint civil szervezetek működésének támogatására, lakásépítés fiatal családok számára, tömbház negyedek korszerűsítése, kulturális, alkotói és szabadidőközpont kialakítása, különös figyelmet szentelve egy nyugdíjasklub létesítésére illetve egy információs központ kialakítására  a fiatalok számára.

Tudom, hogy a felsorolt célok megvalósítására képes vagyok, mert rendelkezem kellő erővel és tudással, ugyanakkor tenni akaró csapattal.
 

 

Széll Lőrincz

polgármesterjelölt, Lupény

Születési dátum és hely:

1977 szeptember 22, Lupény, Hunyad

Tanulmányok és más képzések:

Lupényi Elméleti Líceum – Matematika-fizika szak - 1996
Petrozsényi Egyetem – Automatika és számítástechnikai kar - 2001
Bukaresti Közigazgatási és Politikai Tanulmányi Egyetem - SNSPA– Projekt management – mesteri fokozat – 2007

Munkatapasztalat:

2001–2005 RMDSZ Hunyad megyei szervezete – referens
2001–től SC GENIUS GROUP SRL Lupény – adminisztrátor
2005-től Hunyad Megyei Ifjúsági Igazgatóság – igazgató