Miért indulok?

A 2000-es  választásokon  a fő célunk több tanácsos bejuttatása a városi tanácsba és mint polgármesterjelölt a második fordulóba való bejutás volt. A tanácsosok számát sikerült 2-ről 4-re felvinni, de a második fordulóba nem sikerült bejutni. Kevesen múlott (kb. 30 szavazat hiányzott) de volt egy magyar független ellenjelölt is, aki elvitte a hiányzó szavazatokat. Sajnos 2004-ben nem indítottunk polgármester-jelöltet és ezt a tanácsban való jelenlétünk is megszenvedte.

Ugyanezen szempontok vezérelnek most is, mint 2000-ben: szeretnék bejutni a második fordulóba, és több tanácsost bejuttatni a városi tanácsba. Fel szeretnénk kelteni az emberek lankadó érdeklődését a szervezetünk, s ezáltal a saját problémáikba  való beleszólás iránt, és rábírni őket, hogy menjenek el szavazni, ezáltal aktívan részt vállalni a róluk, rólunk való döntések meghozatalában.

Zsibó kisváros, sajnos  a városi arculata kívánnivalót hagy maga után. Bár a vízellátás javult az utóbbi években, de a víz minősége még mindig nem a legjobb, az úthálózat eléggé elhagyatott és a szennyvízelvezetés sincs kiterjesztve az egész városra. Itt sokat lehetne segíteni.

Zsibónak egy fontos turisztikai látványossága a botanikus kert, valamint a Wesselényi kastély. Ezek a lehetőségek nincsenek eléggé kihasználva turisztikai szempontból.
A 2004-től beindult ipari park sem hozta meg a hozzáfűzött reményeket, szerintem az eléggé gyenge reklám miatt. Munkalehetőség kevés, az is inkább a nők számára van, így a férfiak közül sokan ingáznak Zilahra vagy külföldön vállalnak munkát.

Szeretném pályázatok segítségével a szennyvízlevezető hálózatot kibővíteni az egész városra, javítani az ivóvíz minőségét valamint fokozatosan feljavítani az úthálózatot, ahol szükséges ott sáncokat is építeni. Jobban  reklámoznám  a botanikus kertet és a Wesselényi kastélyt, turisztikai látványossággá fejleszteném őket. Az ipari park lehetőségeit is kihasználnám, befektetőket vonzva, amely munkahelyteremtő lenne.

Az ifjúság számára civilizált szórakozási lehetőségeket szerveznék, jobban  bevonnám őket szervezetünk életébe.

Komolyan készülünk a mostani választásokra, választói gyűléseket szervezünk, kulturális programot, de a fő hangsúly a családok látogatására és a választókkal való személyes  találkozásra irányul. Ennek érdekében a várost felosztottuk a HKT tagok között ,hogy minden családot idejében és helyesen tájékoztassunk választási céljainkról .

Bízom benne, hogy tevékenységünk eredménnyel jár!
 

Sárkozi Pál

polgármesterjelölt, Zsibó

Születési dátum és hely:

1963 július 31, Zsibó

Tanulmányok és más képzések:

Zsibón végeztem az általános és középiskolát.1983 és 1988 között a Kolozsvári Műszaki Egyetem Gépészmérnöki karán tanultam, ahol 1988-ban államvizsgáztam.

Munkatapasztalat:

1988 október 1-től 2005 június 13-ig a Sarmasági Bányavállalathoz tartozó  hidalmási bányánál dolgoztam, 1998-tól az elektromechanikai részleg felelőseként. 2005-ben bezárt a bánya, elbocsátottak. 2007 januárjától magánvállalkozásba kezdtem, kéziszerszám kereskedéssel és javitással foglalkozom. 2000-2004 között városi tanácsos voltam.

Politkai tevékenység:

1990 RMDSZ tag
1992-től HKT tag,
1996-tól alelnök
2004-től az RMDSZ zsibói szervezetének az elnöke

Mit szeretek

Nős vagyok , feleségem biológia szakos tanárnő a zsibói „Octavian Goga” Iskolacsoportnál. Két gyerekünk van: Pál-Zoltán, aki idén végzi a XII. osztályt és Tibor, aki a IX-et. Mindketten a Zilahi „Silvania” Főgimnázium tanulói.

Érdeklődési területeim közé tartozik a technika és a sport, főleg a foci. Szeretek a közösségért dolgozni és jó munkacsapatokat kialakítani.Önkormányzati választások www.rmdsz.ro Önkormányzati választások Videók Fotók Jogszabály Önkormányzati választási program Letölthető anyagok Sajtófelelősök elérhetősége Kontakt Linkek