Miért indulok?

A máramarosszigeti magyarságnak továbbra is szüksége van arra, hogy  a közigazgatásban képviselve legyen, tanácsosi valamint legalább  alpolgármesteri szinten. A 4 éves tapasztalat, valamint az összlakosság nagy részének világos és kinyilvánított elismerése munkámmal szemben, uniós állami követelményeknek megfelelő gondolkozás, stratégia, közép és hosszú távú fejlesztési tervek fenntartása és elindítása létkérdés a város szempontjából. Ezt a gondolkozásmódot ma a jelöltek közül egyedül én képviselem.

Kollegámmal és munkatársammal L. Péter biológussal saját kezűleg megírt, valamint elnyert Uniós pályázatokkal, több mint 800.000 eurót hoztunk a városnak, az előcsatlakozási alapból. Több olyan strukturális alapokból elképzelt pályázat is elő van készítve, amelyekkel euró milliókat tudnák lehívni, a történelmi belváros felújítására, az infrastruktúra további fejlesztésére, felújítására,(víz, gáz, csatorna, úthálózat), valamint Máramarossziget természeti adottságainak kihasználására, turisztikai szempontból.

Fontosnak tartom a szolgáltatások javítását a városban, a rendezett, tiszta, zöldövezetekben gazdag, adottságaiban gyönyörű, kivételezett európai város megteremtését. Fellendíteni a kulturális életet, mármint  visszaállítani  legalább egykori szintjére. Támogatni kézzelfoghatóan a beruházni kívánó cégek megtelepedését, mivel az utóbbi 4 évben egyetlenegy ilyen nemű vállalkozás nem történt. A szigeti lakosság legnagyobb gondjának, a lakáshoz jutását, minden formájával beleértve enyhíteni szeretném, munka amelyet az elmúlt 4 esztendőben én végeztem, érthető okoknál fogva.


 

 

Béres István László

polgármesterjelölt, Máramarossziget

Születési dátum és hely:

1961 május 8, Máramarossziget

Tanulmányok és más képzések:

Brassói  erdészeti egyetem - mérnöki kar .
Szakdoktorátus kandidátusa - a disszertáció megvédése idén júliusban.
Kolozsvári Tehnikai egyetem - informatika és programozás – mint második szak.
Munka balesetek kivizsgálásására szakosított szakemberi diploma.

Munkatapasztalat:

23 éves munkaviszony- a nagybányai erdőgazdaságnál-szak mérnökibeosztásban
4 évig erdészeti vezető
2004 és 2008 között  Máramarossziget alpolgármestere
Több megnyert uniós pályázat társírója és kivitelezési felelőse

Politkai tevékenység:

1990-től az RMDSZ tagja, 2003-tól Történelmi Máramaros területi szervezetének elnöke, valamint a máramarosszigeti szervezet elnöke.

Mit szeretek

Nős vagyok, két gyermek apja. Béres István József, a kolozsvári fogorvosi kar hallgatója, Béres Katalin Enikő, a máramarosszigeti Leővey Klára elméleti líceum tanulója.

Elsősorban a családomat szeretem, nemzetemet, az embereket, segíteni erőm és tudásom legjobb odaadásával. Fejlődni minduntalan, haladni a korral. Sportolni, szórakozni, világot látni és élvezni minden porcikámmal a szabad mozgás lehetőségét, érzés mely ismeretlen szerencsére gyermekeink számára. Imádom a természetet, az erdő az én „hazám”, a puskám, az állatok, mind, mind hozzám tartoznak és mégis lemondtam róluk, ideig-óráig egy magasztos cél érdekében, ami nem más mint az emberek és azok életének jobbáttétele.Önkormányzati választások www.rmdsz.ro Önkormányzati választások Videók Fotók Jogszabály Önkormányzati választási program Letölthető anyagok Sajtófelelősök elérhetősége Kontakt Linkek