Miért indulok?

Gazdaságilag fejlett, rendezett, tiszta várost szeretnék, azt a Borszéket, amely egy évszázada a fénykorát élte. Olyan várost akarok, ahol jó élni, ahol mindenki otthon, biztonságban érzi magát. Támogatni és fellendíteni akarom a turizmust, visszanyerni régi hírnevünket, hogy újra egy napon emlegessenek más, híres nemzetközi üdülőkkel.

Szeretnék fiataljainknak jövőképet mutatni, itthon, Borszéken. Munkahelyet és lakást kell biztosítani számukra, meg kell állítanunk az elvándorlásukat. A város kiépítéséhez fel fogunk használni minden lehetséges pályázati pénzforrást, meg fogunk keresni potenciális befektetőket, akik érdemesnek látják, hogy beruházzanak környékünkön.

Az elmúlt 8 év önkormányzati munka során sok információ és tapasztalat gyűlt össze, ezt szeretném most polgármesterként hasznosítani a város érdekében.
Egy olyan önkormányzati csapatot szeretnék, amely döntéseit a városért, a közért fogja meghozni, amellyel közösen építeni, fejleszteni fogunk az elkövetkező években.

Mik József

polgármesterjelölt, Borszék

Születési dátum és hely:

1975 szeptember 19, Maroshévíz

Tanulmányok és más képzések:

1982–1990 Borszéki általános iskola
1990–1994 Márton Áron Gimnázium Csíkszereda, informatika szak
1999–2004 Gábor Dénes Főiskola, műszaki informatikus mérnök
2007-től  Lucian Blaga Egyetem, közigazgatás

Munkatapasztalat:

1994–1995 GOBRA városgazdálkodás – programozó
1995-2003 Mar-Onix Kft Borszék – ügyvezető igazgató
2003–tól Borszéki polgármesteri hivatal - alpolgármester

Politkai tevékenység:

2000–től RMDSZ tag, titkár
2000–2003 RMDSZ helyi önkormányzati képviselő
2004–től Gyergyó TKT tag, Állandó bizottsági tag
2007–től KAT tag
2008 márciusától helyi RMDSZ elnök

Mit szeretek

Nős vagyok, két kislányom van (1 éves és 4 éves)

Szeretek dolgozni és szervezni, kirándulni, fiatalokkal együtt lenni, focizni és síelni. Kedvelem a magyar nótát, szeretem a társaságot. A szabadidőmet a családommal töltöm, sokat játszom kislányaimmal. Szeretek tanulni, olvasni, az újjal ismerkedni. Egyre kevesebb szabadidőm van mostanában, de ezt maximálisan kihasználom a családom javára.

 Önkormányzati választások www.rmdsz.ro Önkormányzati választások Videók Fotók Jogszabály Önkormányzati választási program Letölthető anyagok Sajtófelelősök elérhetősége Kontakt Linkek