Miért indulok?

Ez egy összetett kérdés.

Több mint 10 éves tapasztalatom van az önkormányzati munkában. Szeretem, szerettem csinálni. Az emberekkel minden egyes esetben sikerült szót értenem és problémáikat a lehető legrövidebb idő alatt megoldanom. Tudom mit jelent a KÖZ alkalmazottjának lenni. Hogy én vagyok a közért és nem fordítva, mint ahogyan sajnos ezt nagyon sok közalkalmazott értelmezi vagy gondolja.

Én elsősorban lokálpatrióta vagyok és nem politikus.
Vallom , hogy a kistelepüléseken nem a politikai pártok programja a fontos hanem elsősorban a település, a község céljai a legfontosabbak. Innen – ebből kell kiindulni és a célokat a pártpolitika részéve tenni és megvalósítani.
Nem az a lényeg (persze fontos ! - mivel magyar létemre más szóba sem jöhetne mint az RMDSZ), hogy milyen pártot képviselek mint Polgármester, hanem a legfontosabb, hogy magyarnak, románnak ugyanazok a problémái és várják a megoldást pártállástól függetlenül.

Azt szeretném, hogy a nagyiratosi Polgármesteri Hivatal tényleg az adófizető állampolgároké legyen, hogy ha valaki belép annak a problémáját megoldjam, vagy a tisztviselő kollégákkal közösen megoldjuk a legrövidebb időn belül.
A Polgármesteri Hivatal tisztségviselői egy profi csapatot alkossanak és hozzáértő módon kezeljék az adódó problémákat. – Itt el kell mondanom , hogy többségükkel munkatárs voltam és tudom, hogy mire képesek és hogy megfelelő szaktudással rendelkeznek, de ennek az egésznek a menedzselése enyhén szólva sem megfelelően történt a jelenlegi adminisztráció vezetői részéről.
Nagyon fontos lenne mihamarabb egy rövid és középtávú fejlesztési stratégiát kidolgozni a községünknek, mivel jelenleg semmi ilyesminek nincs nyoma és minden ami történik az teljesen véletlenszerű és minden koncepciót nélkülöz! Ez megengedhetetlen a községünk jövőjét né