Miért indulok?

Ez egy összetett kérdés.

Több mint 10 éves tapasztalatom van az önkormányzati munkában. Szeretem, szerettem csinálni. Az emberekkel minden egyes esetben sikerült szót értenem és problémáikat a lehető legrövidebb idő alatt megoldanom. Tudom mit jelent a KÖZ alkalmazottjának lenni. Hogy én vagyok a közért és nem fordítva, mint ahogyan sajnos ezt nagyon sok közalkalmazott értelmezi vagy gondolja.

Én elsősorban lokálpatrióta vagyok és nem politikus.
Vallom , hogy a kistelepüléseken nem a politikai pártok programja a fontos hanem elsősorban a település, a község céljai a legfontosabbak. Innen – ebből kell kiindulni és a célokat a pártpolitika részéve tenni és megvalósítani.
Nem az a lényeg (persze fontos ! - mivel magyar létemre más szóba sem jöhetne mint az RMDSZ), hogy milyen pártot képviselek mint Polgármester, hanem a legfontosabb, hogy magyarnak, románnak ugyanazok a problémái és várják a megoldást pártállástól függetlenül.

Azt szeretném, hogy a nagyiratosi Polgármesteri Hivatal tényleg az adófizető állampolgároké legyen, hogy ha valaki belép annak a problémáját megoldjam, vagy a tisztviselő kollégákkal közösen megoldjuk a legrövidebb időn belül.
A Polgármesteri Hivatal tisztségviselői egy profi csapatot alkossanak és hozzáértő módon kezeljék az adódó problémákat. – Itt el kell mondanom , hogy többségükkel munkatárs voltam és tudom, hogy mire képesek és hogy megfelelő szaktudással rendelkeznek, de ennek az egésznek a menedzselése enyhén szólva sem megfelelően történt a jelenlegi adminisztráció vezetői részéről.
Nagyon fontos lenne mihamarabb egy rövid és középtávú fejlesztési stratégiát kidolgozni a községünknek, mivel jelenleg semmi ilyesminek nincs nyoma és minden ami történik az teljesen véletlenszerű és minden koncepciót nélkülöz! Ez megengedhetetlen a községünk jövőjét nézve.

Településünk teljesen új helyzet előtt áll. Eddig mi voltunk az út vége, de amióta megépült a Kisiratossal összekötő műút már mi is átmenő forgalommal rendelkezünk. Hogy ez mennyire előnyös vagy sem, az egy más kérdés (már a lényegesen megnövekedett forgalom).
Úgy kell alakítsuk településünk kinézetét, hogy az áthaladó igenis megálljon és elismerően bólintson és szétnézzen, hogy hol is van. Ez az egyik legfontosabb dolog. A falu arculatának megváltoztatása, hogy vonzó legyen.

Kiaknázatlan a meglévő termálvizünk! Miért? Ezt sürgősen orvosolni kell. Egy nagybefektetőt kell találni aki látja a lehetőséget, hogy Aradhoz és a hamarosan megszűnő határhoz közel egy termálfürdő, wellness és rekreációs központ milyen jó befektetés. Ennek a feltételeit kell megteremteni. A környékben a mi termálvizünk adottságai a legjobbak, a forrás hozama a legnagyobb. Ezt kell kiaknázni mert nagyon sok pénzt hozhat településünknek. – Ez az egyik fő célkitűzésem, ennek megvalósítása.

Az infrastruktúrát fejleszteni kell. El kell érjük, hogy az elköltözöttek visszajöjjenek falunkba mert minden adott lesz ahhoz, hogy ugyanazt a kényelmet megkapják mint a városban.

Természetesen nagy hangsúlyt szeretnék fektetni a különböző Uniós pénzek pályázására és elnyerésére, főleg az infrastruktúra ás az oktatás fejlesztésére.

 

Horváth István

polgármesterjelölt, Nagyiratos

Születési dátum és hely:

1969 július 15, Arad

Tanulmányok és más képzések:

2002–2008 - Temesvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMVB Timisoara - I.D.D.) – Kertészmérnöki szak – államvizsga 2008 május 27-28.
1996–Közigazgatási képzés – Közigazgatási Kar, Bukaresti Egyetem
1993–1994 - aradi Vasile Goldis Nyugati Egyetem – Jogi szak – befejezetlen.
1983–1987 - aradi 11-es számú Ipari Líceum (jelenlegi Csiky Gergely) – magyar nyelvű osztály.
1975–1983 – nagyiratosi általános iskola – magyar tagozat.

Munkatapasztalat:

1993 – 2004 között a nagyiratosi Polgármesteri Hivatalban dolgoztam mint előadó anyakönyvvezető és szociális előadó munkakörben (szociális segélyek, hátrányos helyzetű személyek – családok monitorizálása, mozgáskorlátozott és szellemileg visszamaradott személyek problémáinak kezelése ). A jegyzői munka segítése is az állandó feladataim része volt, például a Helyi Tanács üléseinek az előkészítése.
1992 – 2004 között a nagyiratosi tanács tagja RMDSZ színekben.

Mit szeretek

Szabadidőmben szeretek olvasni, rejtvényt fejteni, az interneten barangolni új dolgok után kutatni. Érdekelnek a tudományos felfedezések és az ezzel kapcsolatos dolgok. Érdekelnek továbbá a más kultúrák, sokat olvasok a világ más tájain élő emberekről.
Nagyon szeretem a természetet és nagyon fontosnak tartom a természetvédelmet, környezetünk megóvását.

Feleségem budapesti, ott is él és dolgozik egy nagy pénzügyi Hitelintézet egyik főcsoportvezetője.Önkormányzati választások www.rmdsz.ro Önkormányzati választások Videók Fotók Jogszabály Önkormányzati választási program Letölthető anyagok Sajtófelelősök elérhetősége Kontakt Linkek