Miért indulok?

Mert 12 éves tanácsosi és 4 éves sikeres iskolaigazgatói tapasztalatomat kamatoztatni tudom és akarom oktatási, művelődési, városfejlesztési téren. Úgy érzem képes vagyok közösségépítő tevékenységet folytatni.

Elnyertem magyar közösségünk bizalmát (és nem csak). Kitartó és konok vagyok céljaim elérésében, sikerélmények alapján haladtam. Igényes vagyok saját magammal szemben. Fontosnak tartom a csapatmunkát, a mentalitásváltást, a gerincességet.

Változtatni szeretnék a fiatalok jövőben való bizalmán, a városunk tisztaságához és környezetvédelméhez való hozzáálláson, szeretném kiaknázni a humán és természeti értékeket és azokat bármilyen pályázati és finanszírozási lehetőségekkel közjóra fordítani.

Ádámosy Klára

polgármesterjelölt, Torda

Születési dátum és hely:

1948 május 18, Felsőbánya

Tanulmányok és más képzések:

Bukaresti Egyetem – Filológia - idegen nyelvek (orosz, román) 5 éves egyetem - második idegen nyelv - francia
Orosz - román, magyar/magyar, román - orosz, magyar - román/román - magyar fordítói képzés
Számítógép kezelés, önkormányzati képviselőként rövidképzések Putten (Hollandia)

Munkatapasztalat:

1971-1972 - fordító, idegenvezető (orosz-román)
1972-1999 - pedagógus(tanár)
1995-1999 - iskolaigazgató (Torda-Aranyospolyán)
1995-1999 - DAPOMAR alapítvány elnök
2000-2008 - városi tanácsos - Torda

Politkai tevékenység:

1989-2001 RMDSZ városi alelnök
1992 kolozs megyei RMDSZ tanácsos
2001-2008 városi elnök

Mit szeretek

Férjezett vagyok, 3 gyermekem van:
Férjem, Ádámosy Gábor, középiskolai tanár, fizika - kémia szakos
36 éves fiam gyógymasszőr, képzett Waldorf testneveléstanár Budapesten
30 éves lányom magyar tanitónő, jelenleg 5 hónapos kislányát neveli
19 éves fiam az Unitárius Kollégium diákja Kolozsváron

Szeretek anya, feleség és nagymama lenni, szeretek jókat főzni és nagyon szeretem a családomat. Szeretem, ha munkámat elismerik. A kirándulás és az olvasás a hobbim. Sok népzenét hallgatok, szívesen megyek el néptánc előadásokra.
Szeretem a humoros és őszinte embereket. Ujjongok, ha sikerül a tervem, sírni is tudok, ha nem. Nem vagyok haragos, de hajlongó sem. Csapatmunkámat siker koronázta, az iskolaigazgatói időszakomban mesésen felújítottuk és bővítettük, modernizáltuk az épületet. Kitartó ,,kopogtatásom' a Nemzetközi Bank és dániai alapítvány pénzeit hozta. Büszke vagyok rá, hogy az akkori diákok, akik ma már szülők, az iskola alaptámogatói. Szigorú is tudok lenni, de alapjában érzékeny vagyok, amit nem szívesen vallok be.
Élvezem a politikai csatározásokat, majdnem csak híreket nézek a TV adókon.Önkormányzati választások www.rmdsz.ro Önkormányzati választások Videók Fotók Jogszabály Önkormányzati választási program Letölthető anyagok Sajtófelelősök elérhetősége Kontakt Linkek