Miért indulok?

Erdővidéki, baróti lakosként úgy gondolom, egy település arculatát, jelenlegi illetve jövőbeli fejlődésének irányát a benne élő és fejlődéséért tenni akaró személyek határozzák meg. A sokasodó feladatok elvégzése szakértelmet és sok munkát igényel. Közgazdászként, vállalkozóként, igazgatóként tapasztalatot szereztem mind a magán, mind az állami szférában, az önkormányzatok és az állami intézmények munkáját is nagyon jól ismerem. Azért szeretnék Barót polgármestere lenni, mert meggyőződésem, hogy eddigi tapasztalatomat, egyéni képességeimet, munkabírásomat közösségünk szolgálatába tudom állítani.

Konkrét szándékaim vannak városunk jövőjét illetően. Rövid távú terveim és hosszú távú elképzeléseim azt célozzák meg, hogy Barót és a hozzá tartozó települések rátérjenek a fejlődés útjára. Céljaim között szerepel elérni azt, hogy az önkormányzat kezdeményező és szolgáltató intézményként minőségi szolgáltatást biztosítson az állampolgárok számára.

Fontosnak tartom a következő célkitűzések megvalósítását:

• alapvető infrastruktúra fejlesztése (víz-és csatorna-hálózat, terelőút)
• gazdaság fellendítése (kis- és középvállalkozások támogatása, munkahelyek teremtése), városrendészeti megújulás
• a turizmus általános fejlesztése, főleg a gyógyturizmus megalapozása, környezetvédelemre való odafigyelés
• oktatás minőségének növelése, a sportélet támogatása
• a nyugdíjas és ifjúsági gondok orvoslása és kezdeményezések felpártolása

Nagy József

polgármesterjelölt, Barót

Születési dátum és hely:

1961 szeptember 27, Barót

Tanulmányok és más képzések:

Kereskedelmi és Közigazgatási Líceum, Sepsiszentgyörgy
Iasi Közgazdasági Egyetem

Munkatapasztalat:

2005-2008 a bukaresti székhelyű Országos Ásványvíz Társaság igazgatója vagyok
1999-2005 magánvállalkozóként a faiparban és mezőgazdaságban tevékenykedtem
1992-1999 a baróti szövetkezeti hitelbank (Bancoop) igazgatója voltam
1990-1992 a baróti Fogyasztási Szövetkezet elnökeként tevékenykedtem
1988-1990 baróti bányavállalatnál közgazdászként dolgoztam

Politkai tevékenység:

1990-től tagja vagyok az RMDSZ-nek. 2000-től mostanáig választmányi tagként veszek részt a szervezet tevékenységében, 2007-től pedig mostanáig az RMDSZ baróti szervezetének alelnöki tisztségével járó teendőket látom el. 2000-től megyei tanácsosként vettem részt a Kovászna Megyei Tanács tevékenységében.

Mit szeretek

Nős vagyok, két gyermek édesapja

Fontos számomra a szabadidő minőségi eltöltése itthon, Erdővidéken. Természetesen itt a családomnak van a legnagyobb szerepe. A családi kirándulások megtervezésénél elsődleges szempont a sport-tevékenység, lehet szó sízésről, teniszezésről vagy focizásról. A sportolás mellett a kisállattartás is kedvenc tevékenységeim közé tartozik.Önkormányzati választások www.rmdsz.ro Önkormányzati választások Videók Fotók Jogszabály Önkormányzati választási program Letölthető anyagok Sajtófelelősök elérhetősége Kontakt Linkek