Miért indulok?

2004-től Marosludas város alpolgármestere vagyok, köszönhetően a marosludasi lakósoknak, akik elmentek és az RMDSZ-re szavaztak, és nem utolsó sorban a tanácsos kollegáimnak amelyek lehetővé tették, hogy Marosludasnak magyar alpolgármestere legyen.

Marosludas az én városom, a mi városunk, azokért akik itt élünk. Ezért a városért dolgoztam, dolgoztunk, itt kell meg említenem, hogy mindazt amit elértünk csak úgy tudtuk elérni, hogy együtt harcoltunk, dolgoztunk, cselekedtünk. Ez a csapat nem más mint az RMDSZ csapata. Eredményeink voltak és önök segítségével lesznek, de hadd említsek ezek közül egy párat: a helységnévtáblák, a középületek elnevezése két nyelven való kifüggesztése, magyar személyiségről utcát neveztünk el, magyar városlakónak ítélt díszpolgárság, egyre több színházi előadás, könnyűzene koncert, táncfesztiválok megszervezése, fiataloknak tömbház építése,  és más sok sok magyar vonatkozású eredmények. Ez az én szülővárosom, a mi városunk azt szeretném hogy minden marosludasi jobban éljen és otthon érezze magát ebben a városban.

Terveink vannak és tudom hogyan kell megvalósítani és elérni a célt, de ezek kivitelezésére szükségem van a marosludasiakra. Lehet többet tenni ezért a városért, ha összefogunk és nem széthúzunk, együtt tehetünk Marosludas jövőjéért, az emberek jövőéért, azért, hogy az emberek úgy érezzék, hogy Marosludas az a hely, ahol mindannyian otthon vagyunk és ahol élni szeretnénk.

Ferenczi Levente

polgármesterjelölt, Marosludas

Születési dátum és hely:

1968. május 5, Marosludas

Tanulmányok és más képzések:

1988–1993 Kolozsvári Műszaki Egyetem, Gépészmérnöki szak
1998–2003 Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem, Matematika szak
2008 – Egyetem utáni Akadémiai Iskola hallgatója

Munkatapasztalat:

1993–1996  gépészmérnök, Proinstal vállalat Marosludas
1996–1996  tervező mérnök, Romvelo gumiabroncsgyár Marosludas
1996–1997  építkezési magáncégem menedzsere
1997–2002  matematika tanár, Magyarbükkös Általános Iskola
2002–2004  címzetes mérnök-tanár, Gheorghe Sincai Iskolaközpont Marosvásárhely
2004–től   alpolgérmester, Marosludas város Polgármesteri Hívatal

Politkai tevékenység:

1990–től RMDSZ tag
2000–től Marosludasi RMDSZ Vállasztmányának tagja
2002–2005 Marosludasi RMDSZ alelnöke
2004–től Maros megyei Területi Képviselők Tanácsának tagja
2005–től Marosludas Kerület RMDSZ elnöke 

Mit szeretek

Nős vagyok, egy gyerekem van

Gyerekkoromtól szeretem a rendet, fegyelmet és a pontos, alapos munkát. Elemi-, általános-, majd középiskolás éveim alatt József Attila verssorai vezéreltek: ”dolgozni csak pontosan, szépen,ahogy a csillag megy az égen úgy érdemes”.

Bármilyen feladatot rám bíztak próbáltam a tőlem telhető legjobban véghezvinni, elvégezni erőm, tudásom, tehetségem függvényében.Önkormányzati választások www.rmdsz.ro Önkormányzati választások Videók Fotók Jogszabály Önkormányzati választási program Letölthető anyagok Sajtófelelősök elérhetősége Kontakt Linkek